Προκλητικές ενέργειες από την Υπουργό Παιδείας με αποστολή χιλιάδων SMS

Προκλητικές ενέργειες από την Υπουργό Παιδείας με αποστολή χιλιάδων SMS

Αρ. Πρωτ. 9705/04.05.2010

Προς Υπουργό:

- Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης & Θρησκευμάτων

Απαράδεκτη είναι η ενέργεια στην οποία προέβη η Υπουργός Παιδείας, η οποία προκειμένου να διαφημίσει την παρουσία της σε τηλεοπτική εκπομπή, κατέφυγε στην αποστολή χιλιάδων μηνυμάτων  προς κινητά τηλέφωνα. Το προκλητικό, όμως είναι, ότι τα μηνύματα αυτά εστάλησαν όχι μόνο στα κινητά δημοσιογράφων, αλλά σε χιλιάδες εκπαιδευτικούς και ως αποστολέας παρουσιαζόταν το Υπουργείο Παιδείας.

Την ώρα που ο ελληνικός λαός περνά τις δυσκολότερες ώρες στην ιστορία του και η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ προχωρά στην πιο σκληρή επιδρομή μέτρων λιτότητας σε βάρος των  Ελλήνων πολιτών, η αρμόδια Υπουργός κοινοποιεί προφανώς στους ψηφοφόρους της την τηλεοπτική της παρουσία, στέλνοντας χιλιάδες SMS με κέντρο αποστολής το Υπουργείο Παιδείας, όταν το συγκεκριμένο κέντρο αποστολής είναι μόνο προς ενημέρωση των εκπαιδευτικών συντακτών.

Οι Έλληνες φορολογούμενοι δεν είναι υποχρεωμένοι να πληρώνουν την κινητοποίηση ή τη διαφήμιση  του εκάστοτε Υπουργού. Αν μη τι άλλο, η ενέργεια αυτή είναι προκλητική και εγείρει το αίσθημα των Ελλήνων πολιτών που καλούνται να ανταπεξέλθουν στην σημερινή οικονομική συγκυρία. Αυτός ο τρόπος διαφήμισης με έξοδα του Ελληνικού λαού, δεν συνιστά την περικοπή των δαπανών, που επιδιώκει το Υπουργείο Παιδείας. Το μόνο που καταφέρνει η αρμόδια Υπουργός με αυτή την σκανδαλώδη της ενέργεια, είναι να ενισχύει το αίσθημα αγανάκτησης και οργής των Ελλήνων φορολογουμένων.

Κατόπιν τούτων, ερωτάται η αρμόδια Υπουργός:

- Προτίθεται η αρμόδια Υπουργός να εξετάσει το θέμα της αποστολής των μηνυμάτων από το κέντρο αποστολής μηνυμάτων του Υπουργείου Παιδείας και φυσικά να πληρώσει η ίδια το κόστος αποστολής των σχετικών SMS;

Απάντηση Υπουργείου